Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در شهرها، شهرداری‌ها مکلف به حذف لانه‌گزینی حشرات در محل‌های پسماندها، گندزدایی مستمر سطل‌های مکانیزه، پایش مستمر و ممانعت از ماندن پسماند به‌ویژه در کوچه‌ها و معابر و مدیریت رفع جوندگان شوند. - اخبار استانها -

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، سیدمحمد جمالیان ظهر امروز در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با اشاره به اهمیتی که سلامت آب و مشکلی که در استان وجود دارد اظهار داشت: روستاهای بالای 100 خانوار را در استان داریم که متاسفانه تحت پوشش شرکت آبفا نیستند در بعضی از روستاها تعداد زیادی ساکن وجود دارد به عنوان مثال روستای نظم‌آباد 653 خانوار دارد که تحت پوشش نیستند و این غیر تحت پوشش بودن یعنی مسئولیتی وجود ندارد و در حال حاضر میزان کلر خوب نیست ولی کسی مسئولیت قبول نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: 88 درصد روستاهای بالای 100 خانوار استان تحت پوشش هستند و تنها 12 درصد تحت پوشش نیستند ولی این تعداد کم هم مشکل ایجاد می‌کند الان بعضی از شبکه‌ها مستعمل شده‌اند و آب غیربهداشتی نفوذ می‌کند باید کسی در این زمینه پاسخگو باشد چراکه این مهم با سلامت مردم در ارتباط است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: میزان نیترات آب از شاخص کشوری پایین‌تر می‌شود و این یک زنگ خطر است، اگر به فکر آب نباشیم بعدها از نظر بهداشتی دچار مشکلات جدی می‌شویم.

جمالیان بیان کرد: در بعضی از روستاها چاه داخل روستا است و به دلیل نزدیکی به فاضلاب، آب‌ها آلوده می‌شود پیشنهاد ما این است چاه‌ها را به صورت موقت از دسترس خارج کنند و آب به صورت بسته‌بندی به این روستا برسد تا چاه جدید افتتاح شود.

وی ادامه داد: روستاهایی که فاقد چاه جاذب پسماند و فاضلاب هستند باید توسط محیط زیست ساماندهی شوند، عامل آلودگی تعدادی از روستاها کشاورزی است که باید در این زمینه محدودیت‌های کشت اعمال شود، در خصوص استفاده از کودها محدودیت‌هایی ایجاد و نظارت کافی انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: در سال 1400 در زیرمجموعه علوم پزشکی اراک حدود 27 مورد بیماری سالک وجود داشت، 9 مورد مربوط به دلیجان، 9 مورد محلات، 6 مورد اراک، دو مورد کمیجان و یک مورد در تفرش بوده است، از این تعداد شناسایی شده 89 درصد در جامعه شهری و 11 درصد در جامعه روستایی بوده است، از نظر جنسیتی 63 درصد مرد و 37 درصد زن، 81 درصد از مبتلایان سابقه سفر داشتند  و 19 درصد سفری نداشته‌اند، افرادی که سفری نداشتند از نظر بهداشتی زنگ خطر محسوب می‌شوند وقتی بدون سفر افرادی به این بیماری مبتلا شوند نشان می‌دهد این بیماری در حال انتقال است و عواقب خوبی در پیش ندارد، وضعیت ساوه نسبت به اراک شدیدتر است به طوری که در سال 1400، 161 مورد بیماری سالک در این شهرستان ساوه شده و امسال هم تاکنون 19 مورد شناسایی شده است.

جمالیان عنوان کرد: برای اینکه این بیماری کنترل شود در بخش روستایی توقع داریم دهیاران مکلف به اعمال مدیریت کارآمد پسماند شوند زیرا این یک بیماری است که جوندگان منبع آن و حشرات نازل آن هستند هر جایی که منبع حشرات باشد می‌تواند به سرعت کل مردم را درگیر کند در بخش پسماند و فضولات حیوانی باید ممانعت در لانه‌گزینی حشرات انجام شود، در این راستا در پوشش‌هایی که در روستاها وجود دارد دهیاران همکاری خوبی را داشته باشند و ما به عنوان دانشگاه علوم پزشکی کارشناسان بهداشت خود را در کنار آنها قرار می‌دهیم.

وی ادامه داد: در شهرها، شهرداری‌ها مکلف به حذف لانه‌گزینی حشرات در محل‌های پسماندها، گندزدایی مستمر سطل‌های مکانیزه، پایش مستمر و ممانعت از ماندن پسماند به‌ویژه در کوچه‌ها و معابر و مدیریت رفع جوندگان و سگ‌های ولگرد شوند، در حال حاضر رتبه نخست این بیماری متعلق به ساوه و بعد محلات و دلیجان بوده که در این زمینه نیاز است همکاری لازم انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: علی‌رغم درگیری با بیماری کرونا کلینیک ناباروری ایجاد شد، استقبال مردم از این کلینیک بسیار خوب بود خوشبختانه بخش خصوصی در کنار بخش دولتی و جهاد دانشگاهی وارد شد امیدواریم اقدامات خوبی برای بهبود وضعیت کنترل جمعیت انجام شود.

جمالیان خاطرنشان کرد: حدود 28 درصد از خانواده‌هایی که در سنین باروری قرار دارند فرزنددار هستند و 20 درصد فرزند ندارند بسیاری از رسانه‌ها این موضوع را بیان می‌کنند که مردم به جهت نداشتن وضعیت اقتصادی مطلوب فرزنددار نمی‌شوند ولی به نظر بنده این اشتباه است خانواده‌هایی که وضع اقتصادی مناسبی دارند هم یک فرزند دارند بنابراین نیاز است در این زمینه دانشگاه‌ها ورود پیدا کنند و عوامل را بررسی کنند.

 وی ادامه داد: در حوزه درمان آنچه بر عهده بیمارستان بود انجام شد بیمارستان طالقانی یک فضای قدیمی و مستهلک دارد با این وجود فضای زایمان کاملا نوسازی شد و خدمات زایمان طبیعی به صورت رایگان برای مردم ارائه می شود و انواع زایمان در بخش دولتی را برای مردم فراهم کردیم، پیشنهاد بنده این است که با برنامه نقاط ضعف را هم بر طرف کنیم و نقاط قوت را تقویت کنیم.

بحران بزرگ زیست‌محیطی در شهر صدرای استان فارس/ کندی اجرای شبکه فاضلاب پذیرفته نیست پتروشیمی شازند باید ملزم به استفاده از پساب شود/تنها 15 درصد از شبکه فاضلاب شهرستان ساوه اجرا شده است عملیات اجرایی طرح شبکه فاضلاب "درجزین" استان سمنان آغاز شد

  90 درصد جمعیت روستایی استان با 860 روستا زیر پوشش خدمات آبفا قرار دارند  

"یوسف عرفانی‌نسب" مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی هم در این جلسه گفت: روستای نظم‌آباد اراک زیر پوشش خدمات آبفای اراک است و 90 درصد جمعیت روستایی استان با 860 روستا زیر پوشش خدمات آبفا قرار دارند.

وی افزود: تاسیس تصفیه‌خانه فاضلاب روستایی در کشور نیازمند موافقت‌نامه ملی است، برای ایجاد تصفیه‌خانه‌های روستای ابراهیم‌آباد اراک و راوند دلیجان برای هر کدام 10 تا 15 میلیارد تومان اعتبار  نیاز است. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی بیان کرد: سال‌های گذشته در کارگروه اجتماعی مصوب شد تا با همکاری فرمانداری و بخشداری‌ها 31 روستای استان زیرپوشش آبفا قرار گیرند اما دهیارها در این امر همکاری نداشته‌اند.

انتهای پیام/712/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک استان مرکزی تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۳۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: در جلسه امروز مقرر شد سازمان برنامه و بودجه نظارت جدی‌ بر نحوه نقشه برداری سازمان ثبت داشته تا نقشه‌های تهیه شده برای همه دستگاه‌های اجرایی قابل بهره‌برداری باشد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، در توضیح جلسه این کمیسیون در خصوص نظارت بر حسن اجرای قانون جامع حدنگار گفت: این جلسه در ادامه نشست‌های قبلی کمیسیون برای پیگیری سند دار کردن اراضی ملی و جلوگیری از خرد کردن زمین‌ها با حضور مسئولین ارشد سازمان ثبت و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار شد.

وی توضیح داد: موضوع تهیه نقشه و اتصال کامل سامانه‌های تثبیت و بارگذاری اطلاعات مورد بحث قرار گرفت و سازمان ثبت گزارش جامعی نسبت به حدنگاری منابع طبیعی و اراضی شهری و روستایی ارائه کرد و موانع پیشرفت کار مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس گفت: در ادامه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح مراحل مختلف نقشه برداری و تهیه ارتوفتوهای مورد نیاز سامانه حدنگار را تشریح کرد و سازمان برنامه بودجه نیز در خصوص نحوه تخصیص اعتبارات حدنگاری و نحوه نظارت بر آن را توضیح داد.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی بیان کرد: در این جلسه مقرر شد سازمان برنامه و بودجه با توجه به نقش قانونی خود نظارت جدی‌ بر نحوه نقشه برداری سازمان ثبت از 5 مرحله پوششی انجام دهد تا نقشه‌های تهیه شده حتما قابل بهره‌برداری برای همه دستگاه‌های اجرایی باشد . همینطور مقرر شد نقشه‌های حدنگاری در دست تهیه بر اساس تأیید سازمان نقشه برداری انجام شود تا این نقشه‌ها با مقیاس مورد نیاز برای یک مرتبه صورت گیرد و از هرگونه پرداخت بودجه موازی در این زمینه پرهیز شود. 

خضریان افزود. همچنین گزارش دستگاه‌های مستنکف از اجرای برنامه جامع حدنگاری به صورت فصلی به کمیسیون ارایه شده و دستگاه‌های دولتی نیاز خود به هرگونه نقشه مرتبط به اراضی خود را از طریق کارگروه تعامل پذیری دولت اعلام کنند. سازمان ثبت اسناد و املاک و سازمان نقشه برداری موظف هستند در اسرع وقت نقشه‌ها را در اختیار آنها قرار دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • سوسکچه‌ بلوط ؛ پینوکیو دنیای حشرات! (عکس)
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • بازگشت سعید صادقی از بیماری
  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب